به گزارش معاونت فرهنگی دانشگاه امیرالمومنین (ع)، نهمین دورۀ جشنوارۀ سراسری فیلم کوتاه و عکس دانشجویان (امید) با هدف شناسایی، حمایت، تقدیر و پرورش استعدادهای درخشان حوزۀ فیلم و عکس و همچنین ایجاد فضای پر شور و نشاط در بین دانشجویان سراسر کشور با رقابت در یک عرصۀ فرهنگی و هنری، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به میزبانی دانشگاه خلیج فارس استان بوشهر برگزار میگردد. موضوعات ویژه این دوره از جشنواره «اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر و روانگردانها» و «زیست دانشجویی» (شامل زندگی دانشجویی، دانشجو و دانشگاه و دانشجو و جامعه) است.
اهداف راهبردی این دوره جشنواره
- شناسایی و معرفی دانشجویان خالق و مستعد در زمینة فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس و ایجاد زمینۀ حمایت از آنان
- تقویت پویایی و نشاط در فضای عمومی نهاد دانشگاه بهعنوان یکی از عوامل بازدارنده از آسیبها و انحرافات اجتماعی بهویژه اعتیاد به مواد مخدر و روان گردانها.
موضوعات جشنواره
نهمین دورة جشنوارة فیلم کوتاه و عکس دانشجویی در دو موضوع زیر، در ۴ بخش (فیلم کوتاه، فیلمهای صدثانیهای، فیلمنامه و عکس) برگزار میشود:
- موضوع آزاد
- موضوع ویژه : پیشگیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها
- موضوع زیست دانشجویی و الزامات آن.
بخشهای جشنواره
- بخش فیلم کوتاه
در بخش فیلم کوتاه آثار در قالب فیلمهای داستانی، مستند، تجربی و پویانمایی پذیرفته میشوند.
مقررات بخش فیلم کوتاه:
- مدت زمان فیلمها نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد.
- بیش از ۲ سال از تولید فیلم نگذشته باشد. (فیلمها باید بعد از آذر ۱۳۹۷ ساخته شده باشند)
- محدودیتی از نظر تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.
- فیلم باید به صورت فایل دیتا روی DVD به دبیرخانه جشنواره ارسال شود. کد رهگیری که پس از ثبت نام در سایت داده میشود باید روی DVD به همراه نام فیلمساز، شمارة همراه و نام فیلم و مدت زمان آن بهصورت خوانا نوشته شود.
- فرمتهای قابل قبول جشنواره به شرح زیر است: MXF، MOV (H.264)، MPEG 4 (H.264)، MPEG 2، DV AVI
۲- بخش فیلمنامه:
بخش مسابقة فیلمنامهنویسی با موضوع ویژه «اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان ها»، به منظور کشف استعدادهای جوان در زمینة فیلمنامهنویسی و همچنین حمایت از تولید فیلمنامههای برتر برگزار میشود.
مقررات بخش فیلمنامه:
- هر فیلمنامه باید به شکل آنلاین ثبت نام شده و کد رهگیری از سایت دریافت کند.
- فیلمنامهها باید به صورت کامل با هر دو فرمتpdfو word در هنگام ثبت اثر ضمیمه شود.
- از فیلمنامههای ارسالی نباید فیلمی تولید شده باشد.
- همراهبودن خلاصة فیلمنامه در حداکثر یک صفحهA4 در صفحة اول فیلمنامه الزامی است.
- فیلمنامه باید بر مبنای زمان حداکثر ۳۰ دقیقه نوشته شده باشد.
- تعداد فیلمنامههای ارسالی هر نفر حداکثر ۲ فیلمنامه در نظر گرفته شده است.
- در فیلمنامههای اقتباسی، منبع اقتباس باید در صفحة اول فیلمنامه ذکر شود.
۳- بخش فیلمهای صد ثانیهای:
بخش فیلمهای صد ثانیهای جشنواره با موضوع ویژة جشنواره (اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها) برگزار میشود. دانشجویان فیلمساز میتوانند با فیلمهای خود در قالب مستند، داستانی، انیمیشن، ویدئوآرت یا نماهنگ با مدت زمان حداکثر ۱۰۰ ثانیه در این بخش جشنواره شرکت نمایند. مقررات این بخش همانند بخش فیلم کوتاه است.
- بخش عکس
دانشجویان متقاضی شرکت در بخش عکس با توجه به بخش های جشنواره می توانند آثار خود را در به دو شکل تک عکس و مجموعه عکس به دبیرخانه مرکزی جشنواره ارسال نمایند. مجموعه عکس به آثاری گفته میشود که تصاویر آن از نظر فرمی یا مفهومی در ارتباط باشند و در نهایت زمینة لازم را برای انتقال ذهنیت عکاس فراهم آورند. هر شرکتکننده میتواند در هر یک از بخشهای ویژه و آزاد، ۱۰ تک عکس و ۱ مجموعه عکس بین ۲ تا ۸ فریم را به دبیرخانه ارسال کند. همین قانون در مورد عکسهای موبایلی نیز صادق است و آثار بخش موبایل به طور جداگانه مورد داروی قرار خواهند گرفت.
رویکرد عکاسان در این جشنواره میتواند شامل هر دو زمینة عکاسی مستند اجتماعی و عکاسی هنری باشد. عکاسانی که با رویکرد مستند اجتماعی آثار خود را تولید و ارسال میکنند باید از هرگونه دستکاری درعکسها که منجربه گرافیکیشدن و حذف بعد عکس شود و یا دخالت در واقعیت به هرصورت، عکسسازی، مونتاژ وکولاژ، جابهجایی عناصر عکس و حذف عناصر تصویر خودداری کنند. در عکسهای مستند اجتماعی تنظیم نور،کنترل رنگ، افزایش یا کاهش کنتراست، کاهش یا افزایش کلاریتی، افزایش یا کاهش گرین وشارپنس و کراپ کردن تنها تا جایی مجاز است که و جه اسنادی را برهم نزند. عکسهای با رویکرد هنری در ارائة هرگونه تمهیدی آزاد هستند.
شرایط فنی آثار و مقررات شرکت در بخش عکس:
- تمامی شرکتکنندگان برای شرکت در جشنواره باید ابتدا ثبتنام اولیه را در سایت رسمی جشنواره به نشانیhttp://omidfestival.ir انجام دهند و در پایان ثبت نام، نام کاربری و رمز عبور خود را برای تمامی مراحل بعدی جشنواره نزد خود حفظ کنند.
- هر شرکتکننده میتواند در هر بخش (۱۰ تک عکس) و ۱ مجموعة عکس بین ۲ تا ۸ فریم را به دبیرخانه ارسال کند.
- آثار ارسالی میتوانند رنگی یا سیاه و سفید بوده و با هر قالبی ثبت شده باشند اما در نهایت باید به صورت یک فایلJpeg که اندازه ضلع بزرگ آن حداقل Pixel1600 (در عکسهای افقی Width =1600 pixelو در عکسهای عمودیHeight =1600 pixel باشد) و کیفیت یا Qualityحجم فایل ارسالی از ۲ مگابایت تجاوز نکند. لطفاً اندازه و حجم عکسها را پیش از ارسال کنترل کنید. در صورتی که عکسها شرایط لازم را نداشته باشند، در هنگام ارسال آپلود نخواهندشد.
- اطلاعاتی از قبیل عنوان عکس، نام عکاس به داورها ارائه نخواهد شد. هیچ نوشتهای ازقبیل عنوان عکس، نام عکاس یا توضیح نباید به صورت واترمارک در داخل عکسها بیاید، متنهای توضیحی و توصیفی مربوط به بخش مجموعه عکسها نیز به صورت مجزا و فایل word ارسال گردد.
- داوران حق دارند تا بنا به صلاحدید و در صورت لزوم در تعداد و ترتیب مجموعه عکسها تغییراتی را به وجود آورند.
- در این جشنواره تک عکس و مجموعه عکسها در کنار هم مورد داوری قرار میگیرند.
- آثار نباید در دوره های قبلی این جشنواره شرکت و مورد داوری قرار گرفته باشد.
- درصورتی که در مراحل داوری در خصوص استناد و مالکیت اثری داوران مردد شوند شرکتکننده موظف است مستندات خود را به دبیرخانه جشنواره جهت بررسی ارسال نماید. درغیراین صورت از فرآیند داوری حذف میشود. مستندات مورد قبول دبیرخانه شامل ارائه فایل خام اثر (RAW- NEF) یا عکس قبل و بعد از اثر یا فایل ثبت شده برای عکس های تلفن همراه خواهد بود.
- شرکتکننده در جشنواره به عنوان عکاس و مالک اثر شناخته میشود و مسئولیت هرگونه دعوی در باب مالکیت اثر از عهدة جشنواره خارج است.
- پس از داوری آثار و در صورت راهیابی اثر به بخش مسابقه، باید اندازة بزرگ و اصلی اثر برای ارائه در نمایشگاه و چاپ کتاب از صاحب اثر به دبیرخانه تحویل داده شود و بدیهی است عدم تحویل اندازة مناسب در مهلت مقرر، منجر به حذف صاحب اثر از فهرست پذیرفتهشدگان در جشنواره و چاپ اثر در کتاب و ارائه در نمایشگاه میشود.
- برگزار کننده جشنواره می تواند آثار را با ذکر نام صاحب اثر در قالب های مختلف مورد استفاده قرار دهد.
- آثار راه یافته به بخش مسابقه در قالب کتاب به چاپ خواهد رسید و جهت اهداف آموزشی جشنواره، در صورت درخواست، نسخه الکترونیکی از این کتاب به تمامی شرکت کنندگان جشنواره اهدا میشود.
- ارسال آثار به معنای پذیرش تمامی مقررات این جشنواره است.
- آثار بدیع، بهروز، خلاقانه وایده محور در اولویت انتخاب هستند.
- شرکت در جشنواره از طریق دریافت فرم ثبت نام از سایت جشنواره به نشانی http://omidfestival.ir و تکمیل آن و ارسال آن به دبیرخانه جشنواره است.
مقررات عمومی
- شرکت همه دانشجویان دانشگاههای کشور در این جشنواره مجاز است. دانش آموختگانی که بیش از یک سال از اتمام از تحصیلشان نگذشته باشد نیز میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
- ثبت نام در جشنواره تنها از طریق سایت جشنواره امکانپذیر است؛ بنابراین لازم است درخواستکنندگان با مراجعه به سایت omidfestival.ir فرم تقاضای شرکت در جشنواره را تکمیل کنند و کد رهگیری را دریافت نمایند.
- به هیچ عنوان امکان تغییر و یا ارسال مجدد آثار وجود ندارد.
- به آثاری که به بخش مسابقه راه یافتهاند، گواهی شرکت داده میشود.
- آثاری که استانداردهای فنی و نمایشی را نداشته باشند از بخش مسابقه حذف میشوند.
- دبیرخانه جشنواره، مسئولیتی در قبال آسیبهای ناشی از ارسال نامطلوب آثار از جانب شرکتکنندگان را نمیپذیرد.
- پس از راهیابی اثر به جشنواره امکان خارجکردن آن وجود ندارد.
- اخذ تصمیم نهایی دربارة موارد پیشبینینشده که در مقررات حاضر لحاظ نشده و یا ابهامات ناشی از مفاد آن و تغییر در بعضی از مقررات، با دبیر جشنواره است.
- دبیرخانه جشنواره، ارسالکننده اثر را صاحب اثر تلقی میکند. در صورت اثبات خلاف آن در هر مرحله، اثر ارسالی حذف شده و مسئولیت حقوقی آن نیز متوجه ارسالکننده خواهد بود.
- نسخة بازبینی فیلمها عودت داده نمیشود.
- دبیرخانه مجاز است ۳ دقیقه از آثار بخشهای مختلف جشنواره را به منظور اطلاع رسانی در اختیار صداوسیما و شبکههای اجتماعی قرار دهد.
- دو قطعه عکس صحنه (نمای فیلم)، پوستر فیلم و عکس کارگردان (برای بخش فیلم) و عکس هنرمند (برای بخش عکس) در هنگام ثبتنام باید در پرتال جشنواره بارگذاری شود.
- تکمیل فرم تقاضای شرکت در جشنواره به معنای قبول مقررات اعلام شده است.